.

hakkımızda

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulumuz 23.03.2012 tarih ve 28242 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan ve 2012/2879 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı yasal olarak kurulmuştur. Burdur-Antalya yolu üzerindeki Üniversitemiz İstiklal Yerleşkesi (Örtülü Mevkii) Kampüsünde 2012 Nisan ayından itibaren çalışmalarına başlamıştır. Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu, Türkiye’nin gelişen ve büyüyen turizm endüstrisine entelektüel ve kültürel bilgi birikimi ile birlikte meslek bilgisi yüksek, nitelikli insan gücü yetiştirmek ve turizm endüstrisinin gelişimine katkı sağlamak amacı ile kurulmuştur. Yüksekokulumuz Konaklama İşletmeciliği Bölümünde 7+1 (Yedi yarıyıl ders bir yarıyıl uygulama) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünde ise 6+2 (Altı yarıyıl ders iki yarıyıl uygulama) eğitim modeli uygulanmaktadır.

Yüksekokulumuz bünyesinde;

• Konaklama İşletmeciliği
  • Gastronomi ve Mutfak Sanatları
  • Turizm Rehberliği
  • Rekreasyon Bölümleri kurulmuştur.

hakkımızda

• Yönetim