Öğrenci Katkı Payı Ücreti:
Birinci Öğretim Öğrenim Ücreti: Öğrenciler, program süresi içerisinde Öğrenci Katkı Payı Ücreti ödemezler.
Not: Bu programa kayıt olan öğrencilerden her eğitim-öğretim yarıyılında, ders uygulamalarında kullanılmak üzere sarf malzeme ve araç-gereç gideri katkısı 750 ₺ alınır.
Kayıt Olabilmek:
Bu
programa kayıt olabilmek için, mutfak takımı ve gereçlerini kullanamayacak
düzeyde engeli olmamak.
İsteğe Bağlı Yabancı Dil Hazırlık Sınıfı Uygulaması:
İsteyen
öğrencilere kontenjan dahilinde bir yıl süreli İngilizce Hazırlık Programı
uygulanır. Hazırlık programı süresi, öğretim süresi sütununda gösterilen
yıllara dâhil değildir.
Staj ve İşbaşında Eğitim Modeli:
Bu
programda staj zorunluluğu bulunmaktadır.
Bu
programda 6+2 uygulamalı eğitim modeli uygulamaktadır. Uygulamalı eğitimler son
iki (7. ve 8.) yarıyılda Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu
İşbaşında Eğitim Yönergesi’nde belirtilen şartları taşıyan işletmelerde
yapılmaktadır. Bu programda kayıtlı öğrencilere Üniversite tarafından İş
Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi verilmektedir.
Eğitim ve Öğretimin Nerede Gerçekleştirileceği:
Eğitim
öğretim faaliyetleri, Burdur MAKÜ İstiklal Yerleşkesinde
gerçekleştirilmektedir.
Mesleğin Gerektirdiği Kıyafet ve Donanım Malzemeleri:
Bu
programa kayıt olan öğrenciler, uygulamalı derslerde mesleğin gerektirdiği
üniformayı giymeleri ve kişisel ekipmanlarını (bıçak seti vb.) bulundurmaları
zorunludur. Kıyafetlerin temini öğrenciye aittir.
Öğretim Gideri:
Bu
programa kayıt olan öğrencilerden her eğitim-öğretim yılının her yarıyılında,
ders uygulamalarında kullanılmak üzere sarf malzeme ve araç-gereç gideri
katkısı alınır.
Programın İçeriği:
Bu
programın amacı bilgi ve beceri ile donanmış, kültürlü, uluslararası düzeyde
rekabet edebilecek bilinçli, yenilikçi niteliklere sahip konaklama ve
yiyecek-içecek işletmeleri için nitelikli yönetici şefler (aşçılar)
yetiştirmektir.
Bu
amaç doğrultusunda, dört yıllık lisans eğitimi süresince öğrenciler en temelden
en ileri seviyeye kadar yiyecek ve içecek üretimi ile ilgili bilgi ve
becerilerle donatılmakta, iş hayatında ihtiyaç duyacakları işletmecilik ve
yöneticilik becerileri kazandırılmaktadır. Program sonunda öğrenciler kendi
yiyecek içecek işletmelerini kurup yönetebilecekleri gibi ağırlıklı olarak yiyecek
içecek işletmelerinde gastronomi uzmanı, yönetici, şef, şef yardımcısı, kısım
şefi, pastane şefi gibi unvanlarla çalışabilmektedirler. Ayrıca akademik
kariyer yapmak isteyen mezunlar gerekli koşulları sağlamaları halinde herhangi
bir üniversitenin alanlarıyla ilgili bir programında öğretim elamanı olarak da
çalışabilmektedir. Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nde eğitim ve öğretim
süresi 4 yılı kapsamaktadır, eğitim ve öğretim süresinin ilk yılı diğer
bölümlerle ortak olup, dersler müfredatta yer almaktadır. Dersler zorunlu ve
seçmeli alan dersleri, teorik ve uygulamalı olarak yürütülmektedir. Gastronomi
ve Mutfak Sanatları Bölümü’nden mezun olan öğrencilerimiz, Türk Mutfağı ve
farklı mutfak kültürleri ile ilgili teorik ve uygulamalı bilgiye sahip olarak
mezun olacaklardır.
Program Akreditasyonları:
Bu
programın akreditasyon antlaşması yoktur.
Kısmi Zamanlı Öğrenci Olarak Çalışabilme:
Öğrencilerimiz
eğitim ve öğretim saatlerinin dışında isterlerse üniversitenin çeşitli
birimlerinde kısmi olarak (part-time) çalışabilirler.
Öğle Yemeği Yardımı:
Maddi
imkânı yeterli olmayan öğrencilerimize ücretsiz yemek yardımı
verilebilmektedir. Öğrenci sayısı, SKS Daire Başkanlığının teklifi üzerine
Üniversite Yönetim Kurulu tarafından tespit edilir.
Yurt, Barınma:
Üniversitemiz
yerleşkelerinde yer alan Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumuna bağlı 2.288
erkek 2.776 kız toplam 5.064 yatak kapasiteli yurt; ayrıca İl merkezinde Yüksek
Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumunun yurtları bulunmaktadır.
Burdur
İl Merkezinde ayrıca özel öğrenci pansiyonları ve apartlar da barınma hizmeti
sağlamaktadır.
Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi
Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu
İstiklal Yerleşkesi, 15030 BURDUR
+90 248 213 44 00
+90 248 213 37 04
tioyo@mehmetakif.edu.tr
© 2018 Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi